Betrouwbare informatie over plantaardige geneesmiddelen

Bronnen

De bronnen die werden en worden gebruikt voor de informatie op deze site zijn vertaalde samenvattingen van de kruidenmonografieƫn van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, de Europese Geneesmiddelen Autoriteit EMA, en de E/S/C/O/P,het Europees wetenschappelijk samenwerkingsverband voor fytotherapie. Ook zijn SPC's (Summary of Product Characteristics, samenvattende productinformatie) en bijsluiters van geregistreerde kruidengeneesmiddelen gebruikt die staan op de site van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.
De databank start in 2010 met ongeveer 40 kruiden, waarvan een monografie bestaat of in ontwikkeling is door zowel WHO, ESCOP als EMA. Met name de informatie van deze drie bronnen die overlapt is opgenomen. In de toekomst zal deze informatie steeds worden aangevuld waarbij transparantie voorop staat. Voor de in Nederland geregistreerde geneesmiddelen wordt verwezen naar de bijsluiterteksten die door het CBG zijn goedgekeurd.
Voor de terminologie van de werkzame bestanddelen is tevens gebruik gemaakt van dr. Dukes database, voor de lijst met indicaties van de KOAGKAG indicatielijst voor zelfzorggeneesmiddelen, die is aangevuld met de indicaties voor medicinale planten uit de bovengenoemde monografieƫn. Voor teeltaanwijzingen wordt verwezen naar de website van de NGO Plants For A Future. Gegevens over herkomst komen uit de WHO monografie. Oogst- en verzamelmaanden komen uit het klassieke compendium van Dinant.
 © 2021 Infofyto.nl  •  Powered by beat247