Betrouwbare informatie over plantaardige geneesmiddelen
home > kruidenmiddel > a. vogel: atrosan tabletten

A. Vogel: Atrosan tabletten

Gerelateerde klachten:  gewrichtspijn, lage rugpijn, spierpijn
Gerelateerde indicaties:  spit, gewrichtsontsteking
A. Vogel: Atrosan tabletten (Biohorma)
Droogextract; Knol Duivelsklauw; Geregistreerd traditioneel kruidengeneesmiddel.
Omschrijving
Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel
gebruik en niet op klinisch bewijs.
Let op bij aanschaf
De veiligheid en kwaliteit van een geneesmiddel gemaakt uit deze plant is vastgesteld door het CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen). De werkzaamheid is niet productspecifiek volgens de moderne maatstaven klinisch vastgesteld maar wel plausibel en goed gedocumenteerd vanuit internationale tradities (EMA monografie).
Dosering
Tenzij anders is voorgeschreven ’s ochtends en ’s avonds 1 tablet tijdens de maaltijd met water innemen. De tablet in zijn geheel doorslikken.

Als de klachten verergeren of wanneer na 4 weken onafgebroken gebruik geen verbetering van klachten wordt bemerkt, raadpleeg dan uw arts.
Dit product is niet bedoeld voor personen jonger dan 18 jaar.
Waarschuwingen
· Wegens gebrek aan onderzoek niet of alleen onder medisch toezicht toedienen bij zwangerschap, borstvoeding of aan kinderen onder de 12 jaar.
· Niet gebruiken bij overgevoeligheid (allergie) voor planten van de familie van de Harpagophytum of één van de andere componenten van A.Vogel Atrosan tabletten.
Indien de gewrichtspijnen gepaard gaan met roodheid en zwelling van de gewrichten dient voor het gebruik een arts te worden geraadpleegd. Uit voorzorg wordt het gebruik van Harpagophytum-preparaten door patiënten met een ulcus pepticum (zweer in het maagdarmkanaal) of ulcus duodeni (zweer in de twaalfvingerige darm) afgeraden.
Voorzichtigheid is geboden bij patiënten met hart- en vaatziekten. Doordat dit product lactose bevat dient u, indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, contact op te nemen met uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt.
Gebruik in combinatie met andere geneesmiddelen
Er zijn geen interacties met andere geneesmiddelen bekend.
Bijwerkingen
Maagdarmklachten zoals diarree, misselijkheid, braken en pijn in de (onder)buik komen zeer zelden (bij minder dan 1 op de 10.000 gebruikers) voor. Hoofdpijn, duizeligheid en overgevoeligheidsreacties van de huid kunnen voorkomen. De frequentie hiervan is onbekend.
Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaar bij apotheek (zonder recept) en drogist.
Meer informatie
Lees voor meer informatie over o.a. bijwerkingen

Dit kruidenmiddel gebruikt de volgende plant(en)

Duivelsklauw

Harpagophytum procumbens
gebruikte deel: Knol
indicatie(s): spit, gewrichtsontsteking
 © 2019 Infofyto.nl  •  Powered by beat247