Betrouwbare informatie over plantaardige geneesmiddelen

Ontwikkeling en ©

Deze website is in 2010 gemaakt door de NVF (Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie, de onafhankelijke wetenschappelijke vereniging op het gebied van kruidengeneesmiddelen en fytotherapie) tijdens het project Medicijnen uit de Kas dat samen met SIGN is uitgevoerd. Dit project werd gefinancierd door het InnovatieNetwerk LNV .

Waarom fytotherapie


Tegenwoordig nemen mensen de regie voor hun eigen gezondheid in eigen hand. Zij kiezen daarbij vaak voor natuurlijke middelen, zoals kruiden, met of zonder begeleiding. Daardoor groeit de betekenis van fytotherapie voor de volksgezondheid. Er zijn echter veel middelen op de markt waarover, vooral op internet, van alles beweerd wordt. Wat is daarvan waar, van welke middelen is de werkzaamheid nu echt aangetoond, en voor welke moet je (wanneer) oppassen? Om hierover duidelijkheid te verschaffen is de website www.infofyto.nl opgestart. Een naam van een plant is nog geen medicijn, ook een potje waar op staat "goed voor de maag" zegt weinig. Daarom bespreken we hier alleen plantenbereidingen die volgens wetenschappers bij zowel WHO als ESCOP als EMA van nut kunnen zijn bij de hier genoemde klachten of ziektes. Het zijn geen wondermiddelen en het zijn ook niet de enig mogelijke goede middelen. U kunt hier lezen wat de belangrijkste kwaliteitskenmerken (standaarden) zijn, over welk deel van de plant en in welke dosis het gaat en welke middelen (hoe) geregistreerd zijn. De hoeveelheid informatie op dit gebied groeit snel en deze site zal meegroeien.

Zakelijk


Onder fytotherapie wordt hier verstaan het gebruik van plantaardige geneesmiddelen (fytotherapeutica ofwel kruidengeneesmiddelen) met als doel genezing, klachtenvermindering, preventie, gezondheidsbehoud of -bevordering.
Deze site is opgezet en wordt onderhouden door het NVF-bureau. Zij zal in de toekomst verder worden uitgebreid, naarmate de hoeveelheid wetenschappelijke informatie over plantaardige geneesmiddelen groeit.
Gebruik van het infofyto logo is alleen toegestaan na schriftelijke toestemming van het NVF-bestuur. Linken naar deze website is toegestaan voor nonprofit organisaties, bij voorkeur na overleg. Linken naar deze site voor de verkoop van een voedingsmiddel, -supplement of een niet-geregistreerd geneesmiddel is volgens de Nederlandse wet (anno 2010) strafbaar.
Technische realisatie: Aldo Paula

 © 2021 Infofyto.nl  •  Powered by beat247